Connect with us

Κοινωνική Δραστηριότητα

«Σκόραραν» για την Κιβωτό του Κόσμου στο Πανθεσσαλικό

Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το πρωί της Τετάρτης (28/2), στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, το φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου υπέρ της ενίσχυσης της Κιβωτού του Κόσμου, παρουσία εκατοντάδων μαθητών σχολείων της πόλης του Βόλου.

Οι τρεις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό το τουρνουά ήταν οι Επίλεκτοι Παλαιμάχων Θεσσαλίας, η Εθνική Ενόπλων και Σωμάτων Ασφαλείας και ο Ολυμπιακός Βόλου, που έπαιξαν μεταξύ τους σε αναμετρήσεις τριάντα λεπτών. Νικητές αναδείχθηκαν το φίλαθλο πνεύμα και η κοινωνική αλληλεγγύη.

Πριν την έναρξη των αγώνων, πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις στους ανθρώπους που συνέβαλαν στη διεξαγωγή του φιλανθρωπικού αυτού τουρνουά. Συγκεκριμένα, ο δωρητής – ευεργέτης της Κιβωτού, κ. Λούλης, βραβεύτηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κολυνδρίνη.

Παράλληλα, η Κατερίνα Θάνου που εκπροσωπούσε το Υπουργείο, βράβευσε και την κ. Κολυνδρίνη, αλλά και τον κ. Τσεκούρα, πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ομάδας Επίλεκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας, κ. Νάκας, τίμησε κι αυτός με την σειρά του τον κ. Λούλη.

Παράλληλα, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η κ. Κολυνδρίνη βράβευσε τον αρχηγό της Εθνικής Ενόπλων, αλλά και τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, για τη συμμετοχή της ομάδας του στο τουρνουά. Τέλος, οι Παλαίμαχοι Θεσσαλίας τίμησαν τον Θανάση Κωστούλα για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για την ιστορία, οι τρεις ομάδες παρατάχθηκαν με τις εξής συνθέσεις (με τους Παλαίμαχους έπαιξε και ο παίκτης του Γ.Σ. Αλμυρού, Παναγιώτης Κοντοβάς):

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ (Παχατουρίδης-Ζαλαώρας): Λυμπερόπουλος Σ., Τσώκος, Γεωργιάδης, Βουρνάζος, Ζυγογιάννης, Γάκος, Κούνας, Πανούσης, Βλάχος, Κορμαλής, Θαναηλάκης, Πανταζής, Σολδάτος, Τσέλα, Σταυρόπουλος, Νάκος, Καλούδης, Καρράς, Κανελλόπουλος, Μολφέσης, Ιωσήπου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μπακάλης): Κωνσταντίνου, Σάββας, Παπαϊωάννου, Πατσής, Καλφούντζος, Κόλα, Αγγελής, Ζάχος, Κάβουρας, Φραντζέσκου, Μπέικος, Βαρελόπουλος, Γεωργούλας.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Γάκης-Αρβανιτόπουλος): Νάκας, Ντούρας, Θεοδωρίδης, Στέκας, Μάνος, Κασιούρας, Κουλαξής, Τόλιας, Πελεκάνος, Αναστασίου, Κωστούλας, Κοντοβάς, Παπασακελλαρίου, Κόκκορης, Γανωτής, Σαραφίδης, Μαλανδρίνος, Καραγιώργος, Μάρας, Αρβανίτης, Καζίλας, Μπουτίνας, Τσουκνίδας, Αναδιώτης, Βουλτσίδης, Κρυονερίτης, Γκανάτσιος, Μπακαβός.

Οι δηλώσεις

Θεόδωρος Νάκας (Πρόεδρος Επίλεκτων Παλαιμάχων): «Ως Επίλεκτοι Παλαίμαχοι Θεσσαλίας και εγώ ως πρόεδρος, υλοποιήσαμε μια ιδέα δική μου αλλά και του Δ.Σ. να διοργανώσουμε έναν από τους πολλούς φιλανθρωπικούς αγώνες. Η παρουσία μας στο σημερινό τουρνουά ποδοσφαίρου, έχει ως στόχο να ενισχύσουμε την Κιβωτό αλλά και να τιμήσουμε τον κ. Λούλη για τη μεγάλη προσφορά που έκανε στην περιοχή μας. Ευελπιστούμε να βρεθούν κι άλλοι μιμητές προς αυτή την κατεύθυνση. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Περιφέρεια και την κα. Κολυνδρίνη για τη στήριξη και τη συνδιοργάνωση, την κα. Θάνου και το Υπουργείο Άμυνας, του οποίου είμαι και εγώ μέλος, και τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που επέτρεψε στα παιδιά να βρίσκονται εδώ, προκειμένου να τους μεταφερθεί ένα κοινωνικό δίδαγμα».

Νίκος Τσεκούρας (Πρόεδρος Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου):

«Εμείς ως Ολυμπιακός Βόλου θέλουμε να συγχαρούμε και το Υπουργείο Άμυνας αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και έχει φιλανθρωπικό σκοπό και δηλώνουμε πάντα παρών σε τέτοιες ενέργειες απ’ όπου κι αν προέρχονται».

Σωτήρης Λυμπερόπουλος (Αρχηγός Εθνικής-Πυροσβέστης-Παλαίμαχος τερματοφύλακας):

«Θα πρέπει όλοι να ευαισθητοποιούμαστε σε τέτοιους αγώνες, στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Το ευχάριστο είναι ότι βλέπω εδώ πάρα πολλά παιδιά και πρέπει να τους περάσουμε το μήνυμα βοήθειας προς τον συνάνθρωπό μας. Χωρίς αυτή δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Σε αυτούς τους αγώνες όλοι κερδίζουμε και δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι».

Κατερίνα Θάνου (εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας):

«Έχω σταματήσει τον αθλητισμό, αλλά συνεχίζω να βρίσκομαι στον χώρο ως επισμηναγός στο γραφείο του ΑΣΑΕΔ στο Υπουργείο Αμύνης. Προσπαθούμε κι εμείς από την πλευρά μας να στηρίξουμε τον στρατιωτικό αθλητισμό και να φέρουμε τα παιδιά ξανά στα στάδια. Η εκδήλωση είναι πολύ σημαντική, γιατί γίνεται για πολύ καλό σκοπό, για να συγκεντρωθούν τρόφιμα και ρούχα για την Κιβωτό του Κόσμου. Έχουμε τη συμπαράσταση της Περιφέρειας και είναι πολύ σημαντικό που έχουν έρθει πολλά παιδιά στο στάδιο. Ο σκοπός είναι ιερός και χαιρόμαστε που είμαστε στον όμορφο Βόλο».

Γιάννης Ζαλαώρας (προπονητής της Εθνικής Ενόπλων)

«Με την παρουσία μας εδώ και με τον προϊστάμενό μας στο ΑΣΑΕΔ κ. Ανδριόπουλο είμαστε αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια αλλά και σε όλες τις πρωτοβουλίες που γίνονται για κοινωφελή σκοπό».

Κώστας Λούλης (δωρητής-ευεργέτης της Κιβωτού):

“Είμαι πραγματικά χαρούμενος, γιατί βλέπω μετά από 15 μήνες σχεδόν, που ξεκίνησε η δραστηριότητα της “Κιβωτού” στον Βόλο, πως ο κόσμος αναγνώρισε το μεγάλο κοινωνικό έργο του πατρός Αντωνίου και αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια. Είμαι πολύ συγκινημένος, γιατί τα παιδιά αυτής της πόλης έχουν τη δυνατότητα, πλέον, να εκφράσουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους στη μοναδική μεγάλη κι αξιόλογη κοινωνική στέγη που υπάρχει στο Βόλο. Εκεί που στεγάζονται άνθρωποι που έχουν την ανάγκη τους. Δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο σε αυτήν την πόλη κι είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο τα παιδιά να βλέπουν ότι υπάρχει μία “γωνιά” που μπορούν να δώσουν την αγάπη τους”.

Τέλος, μίλησε για τη συμμετοχή του στη δημιουργία μίας νέας στέγης στον Βόλο: «Βεβαίως και συμμετέχω. Θα γίνει πάρα πολύ ωραίο το νέο σπίτι για τα παιδιά. Μέχρι το καλοκαίρι, θα είναι έτοιμο και πραγματικά θα πρόκειται για ένα “κόσμημα”. Το σπίτι είναι ευρύχωρο, με μεγάλους χώρους και θα στεγαστούν εκεί 60 κορίτσια. Έκανα δωρεά δύο ακινήτων γι’ αυτήν τη νέα προσπάθεια κι από ‘κει και πέρα επιβλέπω όλες τις διαδικασίες».

Δωροθέα Κολυνδρίνη (Αντιπεριφερειάρχης):

«Η παρουσία τόσων παιδιών από τα σχολεία και την Κιβωτό είναι αυταξία από μόνη της γι’ αυτό το αθλητικό δρώμενο. Νομίζω ότι το μήνυμα είναι σαφέστατο, είναι η αγάπη για τον συνάνθρωπο, για τα χαμόγελα των παιδιών που προκύπτουν μέσα από το αθλητικό ιδεώδες και την αξία του αθλητισμού που προωθεί την ευγενή άμιλλα, την αγάπη για τον θεμιτό ανταγωνισμό και την επίτευξη των στόχων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ευχαριστώ όσους απευθύνθηκαν στην Περιφέρεια, τις τρεις ομάδες και όσους βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό».

 

 

 

 

Trending