Connect with us

Βίντεο

Οι “Ε.Π.Θ.” τιμούν τον ήρωα Λοχαγό (ΠΖ) Τσουκνίδα Δημήτριο

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, η ομάδα των “Επιλέκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας” θέλοντας να τιμήσει μνήμη του Λοχαγού (ΠΖ) Δημήτριου Τσουκνίδα, κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα στην Κεντρική πλατεία Σοφάδων Καρδίτσας, ο οποίος έπεσε υπέρ πατρίδος το 1974 κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο Υπολοχαγός (ΠΖ) Τσουκνίδας Δηµήτριος του Βάϊου, γεννήθηκε το 1946 στους Σοφάδες Καρδίτσας. Εισήλθε στη Στρ. Σχολή Ευελπίδων το έτος 1964 και αποφοίτησε απ’ αυτή το 1968 µε το βαθµό του Ανθυπολοχαγού πεζικού. Το 1971 προήχθη στο βαθµό του Υπολοχαγού. Έλαβε µέρος στις επιχειρήσεις το 1974 κατά την εισβολή των τούρκων, στη µαρτυρική Κύπρο µας. ΕΦΟΝΕΎΘΗ στις 21 Ιουλίου του 74, µαχόµενος ηρωικά, ως επικεφαλής του 3ου Λόχου του 281Τ.Π της Κύπρου στην περιοχή“ Πέντε µίλι” Καραβά Κυρήνειας .

Η κατάθεση στεφάνου έγινε από τον Ταξχο (ε.α) Αναστάσιο Πάστρα, πρώτο μεταπολεμικό Δκτή του 281Τ.Π της Ε.Φ. Κύπρου – 1974 και μέλος των “Επιλέκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας”.

Το βίντεο αυτό είναι ένα μικρό αφιέρωμα στην δράση τόσο του ιδίου, όσο και του 281 Τάγματος Πεζικού κατά τις ημέρες της εισβολής καθώς και στην τελετή κατάθεσης στεφάνου στην προτομή του ήρωα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Δημήτρης Βουρβούλιας

Trending